برای نگهداری بهتر ساکولنت ها و سایر گیاهان آپارتمانی همچون کاکتوس ها داخل تراریوم، باید بهترین لایههای خاک را برای آنها انتخاب کنید. به راحتی میتوانید با روشهایی تراریوم زیبای خود را با هر نوع گیاه آپارتمانی درست کنید، برای عمر بیشتر تراریوم باید آن را با لایه های مناسبی از خاک پر کنید.
با رعایت کردن لایهبندی مناسب از خاک در داخل تراریوم بسته و باز، گیاهان شما سالم باقی می مانند. در این مطلب تمام نکات لازم در خصوص خاک تراریوم در اختیار شما گذاشته می شود.
گیاهان مناسب تراریوم
میتوانید برای درست کردن تراریوم جذاب در خانه از گیاهان با رشد کند که دارای شاخ و برگ بسیار زیبا و خیره کننده هستند، استفاده کنید. تمام گیاهان استفاده شده در تراریوم باید به آبیاری یکسانی احتیاج داشته باشند، برای مثال قرار دادن کاکتوس و سرخس در کنار هم ممکن است موجب از بین رفتن یکی از آنها شود.
معمولاً در تراریوم از گیاهانی استفاده میشود که به نور طبیعی کمتری احتیاج داشته و در مقابل خاک و رطوبت هوا بسیار مقاوم هستند. گیاهان مناسب تراریوم شامل بونسای، سانسوریا، سرخس، کاکتوس، فیتونیا، پتوس، عشقه، هیپوئستس و گل های گوشتی می باشد.
برای تراریوم های بسته گیاهانی مثل دونه غوره ای، کاکتوس ها، گل سنگ، انواع ساکولنت و هاورتیا گوره خری مناسب هستند.
اولین مرحله تهیه تراریوم چیست؟
برای تهیه کردن تراریوم به وسایلی از جمله خاک گلدان، وسایل تزیینی، گیاه، خزه اِسفاگنوم، سنگ ریزه، زغال فعال و محفظه شیشهای احتیاج دارید. مراحل تهیه یک تراریوم زیبا به شرح موارد زیر می باشد:
- در اولین مرحله داخل محفظه شفاف شیشهای را حدود دو و نیم سانتیمتر با سنگریزه پر کنید.
- در مرحله دوم برای تصفیه آب تراریوم، به اندازه ضخامت سنگریزه یک لایه زغال فعال بر روی آن بریزید.
- بر روی لایه های قبلی، یک لایه خزه اِسفاگنوم قرار دهید تا مانع ریزش و نشت خاک تراریوم شود.
- سپس خاک گلدان را بر روی لایههای قبلی بریزید و ضخامت آن حدوداً ۵ سانتی متر باشد.
- حفرههای متعددی را بر روی سطح خاک تراریوم ایجاد کرده و گیاهان خود را درون آنها قرار دهید، میتوانید با سلیقه خود از وسایل تزیینی برای زیباتر شدن تراریوم خود استفاده کنید.
- در مرحله پایانی با یک اسپری آب مخصوص تمام جدارههای تراریوم و خاک آن را مرطوب کنید و درب شفاف تراریوم را قرار دهید.
خرید خاک تراریوم
خاک مخصوص تراریوم دارای ترکیباتی شامل پرلیت، کوکوپیت، ورمی کولیت و کوکوچیبس می باشد. برای پرورش گیاهان موردنظر خود در محفظه شیشه ای تراریوم، ابتدا باید لایه بندی مناسبی از خاک را برای آن فراهم سازید.
خاک مناسب برای تراریوم باید قدرت جذب رطوبت فوق العاده زیادی داشته باشد، علاوه بر آن تمام مواد مغذی و املاح گیاهان موردنظر را تأمین کند. خاک ویژه تراریوم با کودهای ارگانیک و کمپوست به طور کامل غنی شده و موجب رشد بهتر گیاهان داخل محفظه میشود.
لایه های خاک مناسب تراریوم
برای اینکه گیاهان شما در داخل محفظه یا تراریوم رشد بسیار خوبی را تجربه کنند باید از لایههای زیر درون محفظه استفاده نمایید که عبارتند از:
- لایه زهکشی: به دلیل اینکه محفظه شیشهای یا همان تراریوم شما دارای سوراخ نبوده به همین خاطر اگر از خاک زهکشی شده استفاده نکنید بعد از مدتی ریشههای گیاهان پوسیده میشود. پس برای اولین لایه تراریوم باید از سنگریزه استفاده کنید تا گیاه شما به خوبی رشد کند.
- لایه خزه: برای اینکه آب جمع شده و رطوبت موجود در سنگریزه به گیاهان تراریوم صدمه وارد نکند، از یک لایه خزه مناسب بین خاک و سنگریزه استفاده کنید تا رطوبت اضافی را به خود جذب کند.
- لایه زغال: برای بیشتر شدن عمر گیاهان تراریوم و بیمار نشدن آنها از یک لایه زغال فعال استفاده نمایید تا سموم گیاهان را به خود جذب کند.
- لایه خاک: مهمترین و اصلیترین لایه برای رشد گیاهان داخل تراریوم، خاک بوده تا مواد مغذی موردنیاز آن را فراهم سازد. خاک تراریوم باید سبک بوده و بیشترین مقدار زهکشی را دارا باشد.
- لایه گیاهی: برای تراریوم خود از گیاهانی استفاده نمایید که به آبیاری، رطوبت و نور یکسان احتیاج داشته باشند در این صورت تراریوم شما ماندگاری بیشتری خواهد داشت.
- لایه خاک تزیینی: در لایه آخر تراریوم میتوانید از سنگهای تزیینی یا ماسه رنگی برای تزیین کردن و جذابیت بیشتر تراریوم خود استفاده نمایید.
انواع خاک مناسب برای گیاهان تراریوم
اصلیترین لایه برای درست کردن تراریوم، لایه خاک میباشد که رشد گیاهان در داخل آن انجام می شود. با انتخاب بهترین خاک زهکشی شده در واقع تمام مواد مغذی را برای ریشههای گیاهان فراهم کرده و این خاک از بیمار شدن گیاهان جلوگیری میکند.
متناسب با گیاهان استفاده شده داخل تراریوم میتوانید بهترین ترکیب خاک را برای آن فراهم سازید که بهترین خاک ها به شرح موارد زیر می باشد:
خاک گلدان:
یکی از بهترین و مناسبترین خاکهایی که میتوانید برای هر نوع تراریومی استفاده نمایید، خاک آماده ویژه گیاهان آپارتمانی میباشد. این نوع خاک برای گیاهان گرمسیری بسیار عالی بوده و همواره در دسترس می باشد.
خاک بنفش آفریقایی:
یک خاک مناسب و عالی برای تمامی تراریومها میباشد که ساختار سبکی داشته و آب به آسانی از آن عبور میکند. خاک بنفش آفریقایی مقدار زیادی رطوبت را در خود ذخیره کرده و موجب سالم ماندن ریشه گیاهان تراریوم میشود.
ترکیب خانگی برای ایجاد خاک تراریوم:
افراد با شناخت انواع خاک میتوانند یک ترکیب خانگی فوق العاده برای تراریوم دلخواه خود درست کنید. مقداری خاک استریل شده باغچه را با پرلیت، پیت ماس و کود مناسب ترکیب کرده و بعد از زهکشی کامل آن را به تراریوم اضافه کنید.
خاک آماده برای کاکتوس و ساکولنت: برای آماده کردن تراریوم با گیاهان کاکتوس یا ساکولنت میتوانید یک خاک آماده برای آنها تهیه کنید.
سخن آخر
در این مقاله با بهترین لایهبندی خاک جهت ساخت تراریوم آشنا شدید. برای ایجاد تراریوم ماندگار و با دوام باید در نحوه ساخت آن تمام استانداردهای لازم را رعایت کرده و بهترین خاک را برای گیاهان آن آماده کنید. مهمترین بخش یک تراریوم در واقع همان لایههای خاک آن محسوب میشود، بنابراین فرد باید بهترین نوع آن را متناسب با گیاهان تراریوم تهیه کند.
افراد در زمان خرید تراریوم باید به نوع خاک و لایه بندی آنها توجه داشته کنند، تراریوم مناسب برای خریداری دارای خاکی مرغوب و زهکشی شده می باشد.