آموزش ساخت تراریوم
در این مقاله قصد داریم به آموزش ساخت تراریوم بپردازیم و انواع گیاهان مناسب برای تراریوم را برای شما معرفی کنیم.
تراریومها باغ های شیشهای بسیار مناسبی هستند که میتوانند شرایط ایده آلی را برای رشد و پرورش گیاهان آپارتمانی فراهم کند.
معمولاً در درون تراریومها گیاهان مینیاتوری بسیار زیبایی قرار میگیرد که میتواند به راحتی رشد کرده و فضا و دکوراسیون زیبایی را برای خانه، محل کار، هتل و مکانهای عمومی فراهم کند.
تراریومها زیباترین و مدرن ترین شیوهی نگهداری گلهای تزئینی را در هر محیطی فراهم میکنند و میتوانند شرایط مناسبی را برای نگهداری گل و گیاه در داخل آپارتمان ایجاد کنند.
اگر به گل و گیاه علاقه دارید اما نمی خواهید زحمت نگهداری و باغبانی از گلدانها را داشته باشید به دنبال خرید تراریوم باشید.
شما میتوانید تراریوم بخرید و آن را در هر گوشهای از خانه و محل کار خودتان قرار دهید و با صرف هزینه ای مناسب خانه خود را شیک تر کنید.
این امکان برای شما فراهم میباشد که با کمی دقت و حوصله بتوانید تراریوم مناسب خودتان را نیز بسازید و هزینهای نپردازید.
برای ساخت تراریوم نیاز به محفظه شیشه ای شفاف دارید به گونهای که گیاهی زنده و با طراوت را در درون آن قرار دهید و شرایط را برای رشد آن فراهم کنید.
تراریوم بهترین هدیه
ترایوم ها کاملا شیک و کاربردی هستند و میتوانند باکس شیشه ای بسیار زیبایی را برای شما فراهم کنند.
اگر به دنبال خرید هدیه یا خریدگیفت تبلیغاتی برای دوستان و آشنایانتان هستید خرید تراریوم کاملا مناسب میباشد.
زیرا هم قیمت مناسبی دارد و هم میتواند انرژی زیادی را برای عزیزان را فراهم کند. اگر به فکر خریدهدیه اینترنتی وکادو برای دوستانتان هستید تا آنها را خوشحال کنید به دنبال خرید تراریوم باشید.
همچنین میتوانید با کمی دقت و حوصله خودتان این گلخانه مینیاتوری را بسازید. در ادامه طرز ساخت و نگهداری تراریوم را برای شما ارائه میدهیم و شما را با گیاهان مناسب برای تراریوم آشنا میکنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و ساخت تراریوم با ما همراه باشید.
وسایل مورد نیاز برای ساخت تراریوم
برای ساخت تراریوم وسایل زیادی مورد نیاز نیست اما برای این کار باید دقت بسیار زیادی داشته باشید و به نکات مهمی توجه کنید.
شما به وسایلی همچون ظروف شیشهای، صابون، شن، خاک و گیاه نیاز دارید. اما در هر کدام از این وسایل نکاتی وجود دارد که در ادامه برایتان ارائه میدهیم.
کدام گیاهان برای تراریومها مناسب هستند؟
مهمترین چالشی که در ساخت تراریوم وجود دارد انتخاب گیاهان مناسب میباشد. در قدم اول باید به محفظه شیشه ای تراریوم توجه کنید که در دسته تراریومهای باز قرار میگیرد یا تراریومهای بسته؟
سپس باید گیاهانی را انتخاب کنید که با این شرایط مناسب باشند. اگر میخواهید تراریوم بسازید باید به دنبال گیاهانی باشید که شاخ و برگ زیبایی دارند و از نظر رشد نیز به سرعت رشد نمی کنند.
همچنین در تراریومهای بسته گیاهان رطوبت دوست باید مورد استفاده قرار بگیرند. گیاهانی که رطوبت و گرما را بسیار دوست دارند و نیاز به آبیاری زیادی ندارند.
شما میتوانید در مقالهی ده گیاه رطوبت دوست برای نگهداری در تراریوم شیشهای گیاهان مناسبی را پیدا کنید.
نکته دیگری که در مورد گیاهان تراریوم باید مورد توجه قرار بگیرد این است که قرار است چندین گیاه در کنار یکدیگر قرار بگیرد.
باید نیازهای آنها تقریباً یکسان باشد. به عبارتی گیاههای متناقض یا گیاهانی که از نظر نور و رطوبت و آبیاری با یکدیگر متفاوت هستند را در کنار یکدیگر قرار ندهید. زیرا در این صورت نیازهای یک گیاه برطرف میشود اما گیاه دیگر به سرعت از بین میرود.
در ساخت تراریوم به این نکته توجه داشته باشید که هیچگاه گیاه را به جداره شیشه نچسبانید. باید فاصلهی مناسب گیاه و شیشه اطراف آن رعایت شود.
هرچه شیشه و محفظه شیشه ای بزرگتر باشد شما میتوانید گیاهانی که رشد بالایی دارند یا حتی از نظر قدی بلند هستند را در آن قرار دهید.
در ترایوم های باز گیاهانی مانند کاکتوس که رطوبت زیادی نیاز ندارند میتوانید قرار دهید. به طور کلی در تراریوم گیاهان پتوس، عشقه، فیتونیا، هیپوئستس، انواع ساکولنت ها و کاکتوس ها و گل های گوشتی، سرخس، سانسوریا، بگونیا، برگ بیدیرا و.. میتوانید بکارید.
در تراریوم چه نوع خاکی باید مورد استفاده قرار بگیرد؟
بعد از این که گیاه مناسب را انتخاب کردید مرحله بعدی برای ساخت تراریوم باید به خاک و شن توجه داشته باشید. به ترتیب برای ساخت یک تراریوم باید در ته ظرف شیشهای سنگریزه یا شن درشت قرار دهید.
این مورد همان حکم زهکشی را برای تراریوم دارد. در مرحله بعدی لایه زغال را بر روی آن بریزید. سپس لایه خزه، مخلوط خاکی و شن قرار دهید. در مرحله آخر نیز سنگهایی برای تزئین آن فراهم کنید.
مراحل ساخت تراریوم
برای اینکه یک تراریوم بسازید ابتدا ظرف شیشه ای انتخاب کنید. اگر میخواهید تراریوم باز داشته باشید میتوانید تنگ ماهی، آکواریوم و یا حتی گلدان شیشهای یا پارچ آب ترک خورده خانهتان را استفاده کنید.
استفاده از شیشه مربا نیز میتواند گزینه مناسبی برایتان باشد. این ظروف شیشهای باعث میشود که تراریوم باز داشته باشید. هرچه دهانه ظروف شیشهای تنگتر باشد و قرار دادن مواد و عناصر در داخل تراریوم سختتر میشود و ترایوم به سمت تراریومهای بسته حرکت میکند.
بعد از این که محفظه شیشه ای را انتخاب کردید برای این که باکتریهای مضر را از بین ببرید حتما شیشه را با آب گرم و صابون بشویید و خشک کنید.
بعد از اینکه ظرف شیشهای خشک شد یک لایه سنگریزه در کف ظرف بریزید. این کار باعث زهکشی بهتر میشود و ریشهها هیچگاه پوسیده نمی شوند و گیاه عمر بیشتری خواهد داشت.
در قسمت دیوارههای ظرف سنگریزههای بیشتری بریزید. با توجه به اینکه ظرف شیشهای شما چه مقدار است و شکل و اندازه دارد باید لایه متفاوتی از سنگریزهها بچینید.
اگر ظرف شیشه ای شما کوچک است لایهای کمتر بریزید و اگر ظرف شیشه ای بزرگ دارید طبیعی است که سنگ ریزههای بیشتری را قرار دهید.
در مرحله بعدیِ آموزش ساخت تراریوم باید ۴ قاشق غذاخوری زغال چوب فعال را بریزید که باعث میشود بوهای ناخوشایندی که از آبیاری شنها ایجاد میشود از بین برود.
همچنین با وجود این قابلیت قارچها دیگر امکان رشد نخواهند داشت و در داخل تراریوم همواره فضای تازه ایجاد میشود.
خاک سبک و نرم را در داخل ظرف بریزید و روی آن را با زغال فعال بپوشانید. خاک باید سبک باشد و یک چهارم عمق ظرف را بپوشاند. میتوانید از خاکهای گلدانی بسته بندی شده که استرلیزه هستند نیز استفاده کنید.
در مرحله بعدی باید گیاهانی را که برای تراریوم انتخاب کرده اید در درون خاک قرار دهید. باید ریشه تمامی گیاهان زیر خاک باشد و حتی به چیدمان آنها در کنار یکدیگر نیز توجه داشته باشید.
در مرحله بعدی آموزش ساخت تراریوم کمی خاک را خیس کنید تا گیاهان بتوانند به رشد خودشان ادامه دهند.
هنگام ساخت تراریوم باید توجه داشته باشید که گیاهان مناسب با ظرف شیشه ای را انتخاب کنید.
حتماً از گیاهان سالم استفاده نمایید و گیاهان مریض را در داخل تراریوم قرار ندهید. زیرا هر برگی که آسیب دیده باشد یا حتی زرد شده باشد نشانه وجود بیماری در گیاه میباشد و باعث آسیب دیدن به سایر گیاهان نیز میشود.
پیش از این که گیاهان را در داخل تراریوم قرار دهید ابتدا آنها را به مدت دو هفته در یک بسته پلاستیکی قرار دهید. در این صورت اگر بیماری وجود داشته باشد
روی شاخ و برگ آنها و ساقه گیاهان نمایان میشود و به همین دلیل پیش از قرار دادن گیاهان در داخل تراریوم همه آنها را امتحان کنید تا هیچ بیماری در آنها وجود نداشته باشد.
نکته بسیار مهم در قرار دادن گیاهان این است که گیاهانی را که از نظر میزان نیاز به نور رطوبت آبیاری یکسان هستند را در کنار یکدیگر قرار دهید.
در مرحله بعدی برای اینکه تراریوم شما شیک تر و زیباتر باشد میتوانید از وسایل تزئینی دلخواه استفاده نمایید. شما میتوانید تراریوم خودتان را به صورت تراریوم باز استفاده کنید یا حتی با قرار دادن درپوش بر روی تراریوم بسته ایجاد کنید.
نکته مهم این است که در تراریومهای بسته حتما گیاهان رطوبت دوست قرار دهید. اگر میخواهید گیاهان مناسب تراریوم را بشناسید به مقاله ۱۴ گیاه مناسب تراریوم گلهای زیبا و چشم نواز مراجعه کنید.