در این مقاله قصد داریم شما را با نحوه ساخت تراریوم در خانه آشنا کنیم. تراریوم زیبا و شیک در خانه میتواند دکوراسیون داخلی را تحت تاثیر قرار دهد و زیبایی خانه شما را چند برابر کند.
اگر قصد ساخت تراریوم در خانه دارید حتماً تا پایان مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله اصولی برای شما معرفی میکنیم که میتواند در ساخت تراریوم شیک به شما کمک کند.
ساخت تراریوم در خانه
پیش از اینکه به اصول ساخت تراریوم در خانه بپردازیم نکته بسیار مهم خود تراریوم است. تراریوم باغ شیشهای است و برای کسانی که به گل و گیاه علاقه دارند میتواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
در واقع امروزه تراریوم یکی از اصلی ترین بخشهای هر خانهای محسوب میشود که میتواند گیاهان آپارتمانی را در خود جای داده و زیبایی خانه و محل کار شما را چند برابر کند.
باغ شیشهای تراریوم گلخانه مینیاتوری و کوچک است که میتواند فضای مناسبی را برای رشد و پرورش گیاهان فراهم کند. در این مقاله قصد داریم چگونگی ساخت تراریوم ارزان و زیبایی را برای شما معرفی کنیم.
در ساخت تراریوم چه چیزهایی مورد نیاز است؟
تراریوم محفظه شیشهای در بسته یا در باز است که شما میتوانید درون آن گیاهان مورد نظر خودتان را قرار دهید. علاوه بر گیاه از سایر مواد و متریالها نیز استفاده شده و تراریوم میتواند گلخانه مینیاتوری زیبایی ایجاد کند.
نگهداری تراریوم فوقالعاده آسان است و از آبیاری و نور بی نیاز بوده و میتوان با کمترین توجه تراریوم زیبایی ساخت.
موادی که برای ساخت تراریوم مورد نیاز است در هر تراریوم متفاوت میباشد. در واقع شما باید به میزان آبیاری نور مناسب و رطوبت گیاهانی که قرار است در تراریوم قرار بگیرند توجه کرده و سپس با توجه به آنها تراریومی زیبا و ارزان بسازید.
اگر قرار است از گیاهانی در داخل تراریوم استفاده کنید که میزان آبیاری زیادی دارند در این صورت باید لایه زهکشی تراریوم را به خوبی انجام دهید.
برعکس اگر گیاهان مقاوم استفاده میکنید که نیاز به رطوبت زیادی ندارند شما باید لایه خزه را حذف کنید زیرا میزان آبیاری تراریوم کاهش یافته و نیاز به لایه خزه وجود ندارد.
مواد لازم برای ساخت تراریوم
برای اینکه تراریوم و باکیفیت بسازید باید از موادی همچون ظرف شیشهای، سنگریزه، زغال چوب فعال، خاک سبک، گیاهان و سنگهای رنگی استفاده کنید. البته میتوانید با توجه به سلیقه خودتان از مواد دیگری نیز برای ساخت تراریوم استفاده نمایید.
محفظه شیشهای در تراریوم
مهمترین نکته در ساخت تراریوم در خانه توجه به محفظه شیشهای است. به عبارتی شما قرار است که تمامی گیاهان و خاکهای خودتان را در چه محفظهای قرار دهید؟
همانطور که پیشتر گفتیم هدف ما در این مقاله این است که نحوه ساخت تراریوم در خانه را ارائه دهیم. به همین دلیل برای ساخت تراریوم شما میتوانید از شیشه استفاده کنید اما میتوان از شیشه مربا یا هر شیشه دیگری بهره بگیرید تا یک گلخانه کوچک و زیبایی درست کنید.
ساخت تراریوم با ظروف پلاستیکی
هدف ما در تراریوم این است که محفظهای داشته باشیم که رطوبت کافی را در درون خود برای رشد گیاهان نگه دارد. آیا تاکنون گلخانههای بزرگ را دیده اید که دورتادور آنها نایلون یا شیشه در بر گرفته است؟
در تراریوم نیز همین موضوع صدق میکند. در تراریوم باید از شیشه یا پلاستیک استفاده شود که شفاف است و میتواند نور خورشید یا لامپ را به درون بتاباند و نیازهای نوری گیاهان را تامین کند.
آبیاری تراریوم
اینکه یک تراریوم به چه میزان آبیاری نیاز داشته باشد به گیاهانی وابسته است که در درون تراریوم قرار گرفته است. اگر شما در تراریوم مورد نظر خودتان از کاکتوس و ساکولنت استفاده میکنید
باید بدانید این گیاهان میزان آبیاری کمی میخواهد اما استفاده از گیاهانی مانند سرخس میزان آبیاری متوسط میخواهد. اگر تراریومی با محفظه شیشهای سربسته داشته باشید باید هر ۶ ماه تا یک سال یکبار آبیاری کنید.
نور مناسب تراریوم
یکی از نکتههای بسیار مهم ترایوم این است که گیاهانی استفاده کنید که نور مورد نیاز آنها یکسان باشد. همچنین تراریوم را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید
زیرا در این صورت بر روی برگها و ساقه لکههای ایجاد میشود و گیاهان به زودی پوسیده میشود زیرا شیشهای که در اطراف تراریوم وجود دارد حکم ذره بین را پیدا میکند و باعث سوختگی برگها و گیاهان میشود.
به رطوبت تراریوم توجه داشته باشید. با توجه به اینکه چه گیاه و محفظه شیشهای استفاده کردهاید گیاهان نیازهای متفاوتی خواهند داشت
مراحل ساخت تراریوم در خانه
محفظه شیشهای مناسب
در قدم اول باید ظرف شیشهای برای تراریوم انتخاب کنید. ظرف میتواند با توجه به سلیقه شخصی شما متفاوت باشد. میتوانید از ظروف پلاستیکی شفاف برای تراریوم خودتان استفاده کنید.
سادهترین چیزی که برای تراریوم دم دست میباشد استفاده از یک بطری آب شفاف است که بتواند نور را از خود عبور داده و محفظه تراریوم بسیار زیبایی باشد.
زهکشی تراریوم
در قدم بعدی در ساخت تراریوم حتماً برای زهکشی تراریوم از سنگهای آکواریومی استفاده کنید. حتی اگر به سنگهای آکواریومی دسترسی نداشتید استفاده از سنگ ریزهها و شنهای کف رودخانه یا حتی سنگهای مرمر مناسب میباشد.
میزان ۲ تا ۳ سانتیمتر ظرف تراریوم خودتان را از سنگ آکواریوم پر کنید و این سنگها حکم زهکشی را خواهند داشت.
زغال چوب فعال
بعد از لایه زهکشی بهتر است یک لایه خزه قرار دهید. با توجه به اینکه گیاهان شما چه مقدار آبیاری نیاز دارند بهتر است از لایه خزه استفاده شود تا خاکی که مورد استفاده قرار گرفته است به لایه زهکشی نفوذ پیدا نکند. البته این لایه اختیاری است. بعد از لایه خزه یک لایه زغال فعال قرار دهید تا از پوسیده شدن و بو گرفتن لایه خاک گیاهان جلوگیری کند.
خاک تراریوم
بعد از لایه چوب زغال فعال نوبت به لایه خاک تراریوم میرسد. این لایه مهمترین بخش است. شما باید از خاک سبکی استفاده کنید که تمامی نیازهای گیاهان را تامین کند. در قدم بعدی تمامی گیاهانی که انتخاب کرده اید را در داخل تراریوم قرار دهید. تمامی گیاهان را به آرامی در درون خاک قرار دهید.
تزیین تراریوم
تزیین تراریوم مهمترین بخش زیباسازی تراریوم میباشد. در مرحله آخر باید از موادی استفاده کنید که زیبایی تراریوم شما را افزایش دهد زیرا به طور کلی فلسفه وجود تراریوم در خانه و محل کار زیبایی منحصر به فردی است که در تراریوم وجود دارد.
در مرحله آخر شما میتوانید از ماسههای رنگی و سنگهای ریز براق استفاده کنید یا اگر مجسمه، تیله یا هر وسیله زیبای دیگری دارید در داخل تراریوم قرار دهید.
با استفاده از این کارها میتوانید تراریوم خودتان را زیباتر و شیک تر کنید استفاده از خزه میتواند زیبایی تراریوم شما را چند برابر کند.
چرا باید تراریوم بسازیم؟
تراریومها میتوانند جلوی بسیار جذابی را برای خانه و دکوراسیون اتاق شما ایجاد کنند. تمامی گیاهانی که در درون تراریوم قرار گرفته است باید با یکدیگر از نظر نیاز به نور و رطوبت یکسان باشند و در این صورت زحمت نگهداری گیاهان برای شما کمتر میشود.
میتوانید در داخل تراریوم هر گیاهی را قرار داده و زیبایی خاصی ایجاد کنید. همچنین یکی از مزایای تراریومها این است که نگهداری این محصولات بسیار آسان است.
در این مقاله چگونگی ساخت تراریوم در خانه را برای شما معرفی کردیم شما میتوانید با کمترین هزینه و فقط با کمی صبر و حوصله و خلاقیت بهترین تراریوم را بس